صادرات دام و حیوانات زنده به عمان
کشور عمان و ایران از گذشته تا به الان دارای روابط تجاری بسیار خوبی از طریق بنادر باستانی هستند و عمان به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد، دارای مناطق و آب و هوای بیابانی بوده و از همین رو صنعت کشاورزی آن همیشه با چالش رو به رو است. این کشور هم اکنون هم در تلاش برای توسعه زیرساختهای خود بوده و به همین جهت میتواند یکی از بهترین مقصدها برای صادرات به ویژه از ایران باشد.
امروز در این مقاله قصد داریم درباره صادرات حیوانات زنده به عمان صحبت کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
صادرات دام به عمان
از زمانهای بسیار دور صادرات دام زنده به کشورهای دیگر به منظور افزایش درآمد و رونق اقتصاد کشور رایج بوده و همانطور که میدانید تاکنون هم مورد توجه بسیاری از کشورهای منطقه است.
جالب است بدانید صادر کردن حیوانات از جمله بزرگترین صادرات در کل جهان محسوب میشوند که کشورهایی همچون سومالی، استرالیا، ایران، فرانسه، اسپانیا و بسیاری از کشورهای دیگر مشغول به انجام آن هستند.
ایران در لیست رتبه بندی کشورهای مشغول به صادرات دام، رتبه هشتم را به خود گرفته و دامهای سبک را همچون بز و گوسفند به شکورهای کویت، قطر، عمان، عراق، یمن، ترکیه و عربستان صادر میکند.
سالانه حیوانات زنده بسیار زیادی در سراسر ایران پرورش داده میشود که صادر کردن همهی این دامها چیزی حدود 76 میلیون دلار ارزش خواهد داشت. به این دلیل، صادرات دام به کشورهای مختلف از جمله عمان، یکی از پرسودترین صادرات برای ایران خواهد بود.
صادرات دام به کشور عمان به دو بخش تقسیم میشود:
1- دام سبک
از آنجایی که زیرساختهای پرورش دام در ایران در حال توسعه است، با این حال صادرات دام به کشور عمان ممکن است. با توجه به اینکه گوشت و لبنیات از جمله خوراکیهای جدایی ناپذیر سفرهها هستند، صادرات دام به کشور عمان در دستور کار میباشد و حیواناتی همچون بز و گوسفند از جمله دامهای سبک قابل صدور به کشور عمان هستند.
2- دام سنگین
همانطور که میدانید، تولید لبنیات برای همه قومیتهای بشری واجب و مهم است اما صادرات آن با محدودیت زیادی رو به رو است. با این حال حیواناتی همچون گاو و گوساله از جمله دامهای سنگین و قابل صدور به کشور عمان هستند که میتوانند موجب کسب سود فراوانی شوند.
شرایط و ویژگیهای تجارت با کشور عمان
یکی از مهمترین و ضروریترین مسائلی که باید برای تجارت و صادرات با کشور عمان در نظر داشته باشید، طی کردن قوانینی است که برای صادر کردن هر نوع خوراکی، کالا، صنایع، پوشاک، دام و موارد این چنینی ارائه داده شده است. آشنایی و رعایت کردن قوانین گمرکی از جمله مهمترین شرایطی است که کشور عمان براساس برخی از مسائل تعیین کرده است و باید به صورت قانونی و در کمترین زمان ممکن اجرا شوند.
البته ناگفته نماند که اگر یک سند همکاری درست و دقیق بین کشور ایران و عمان تنظیم شود، روند تجارت به صورت رسمی آغاز شده و میتوانند روابط بازرگانی خود را با یکدیگر شروع کنند.
اما چرا صادرات به عمان؟ به دلیل اینکه صادرات به عمان میتواند یک فرصت طلایی برای بازرگانان و شرکتهای تجاری ایرانی باشد تا مسیر درآمد زایی راحتتر و پرسودتر از همیشه داشته باشند.
زمانی که بتوانید یک شرکت را در کشور عمان ثبت کنید، میتوانید به راحتی هر محصولی را که بخواهید از ایران به عمان و از عمان به هر کشوری که دوست داشته باشید، صادر کنید و حتی به عنوان برند کشور عمان محصولات خود را بفروشید.
از جمله مهمترین شرایطی که باید برای صادرات به کشور عمان در نظر بگیرید، شامل موارد زیر هستند.
- موافقت نامه کشتی رانی بازرگانی
- موافقت نامه بازرگانی صادرات از ایران به عمان
- موافقت نامه همکاری حمل و نقل تجاری به صورت هوایی
- موافقت نامه پرهیز از اخذ مالیات اضافی و توافق بر تعرفه صادرات
- موافقت نامه بین المللی تاسیس کریدور بین المللی ترانزیت کالا و مسافران
- موافقت نامه حمایت و تشویق از سرمایه گذاری صادراتی ایران
به صورت کلی کشورهایی که بیشترین رابطه تجاری را با کشور عمان دارند، کشورهای حاشیه دریای خایج فارس هستند که مسلما کشور عمان از این قاعده مستثنی نبوده و با کشورهای همسایه و غیر همسایه زیادی قرار دادهای تجاری بلند مدت دارد.
این در حالی است که کشور عمان دارای مجموعه ارزش وارداتی چیزی حدود 30 میلیارد دلار در چند سال گذشته بوده و به همین دلیل عمان رتبه 65 را از بین بیشترین واردکنندگان کالاهای متنوع در جهان به خود گرفته است.
طبق آخرین اخباری که در سال 1400 از کشور عمان به دست رسیده است، کشورهای آمریکا و چین از جمله بزرگترین شرکای عمان محسوب میشوند که درصد بالایی از صادرات انواع کالا به آن صورت میگیرد اما به صورت کلی آمار دقیقی از میزان درصد آن موجود نیست.
همچنین علی رغم اینکه کشور عمان در همسایگی کشور عزیزمان ایران قرار دارد، کشور ما با تامین کردن حدود 8.2 درصد از کالاهای وارداتی به کشور عمان بعد از کشورهای ذکر شده در لیست جهانی قرار دارد.
صادرات به عمان چه مزایایی دارد؟
از مهمترین دلایلی که باعث شده است داشتن روبط تجاری و صادراتی به کشور عمان برای سایر کشورها جذاب به نظر برسد، ثبات اقتصادی و سیاسی موجود است. کشور عمان از جمله کشورهایی است که به خوبی توانسته است تقریبا با همه کشورهای جهان ارتباط تجاری داشته باشد و منطقهای امن برای صادر کردن کالاهای مختلف و حتی سرمایه گذاری در حوزههای متفاوت باشد.
البته ناگفته نماند کشور عمان دارای رتبه 48 ایجاد کسب و کارهای جدید را در جهان به خود گرفته و توانسته است از کشورهایی همچون ترکیه، کویت و پاکستان پیشی بگیرد.
همچنین نرخ تورم در کشور عمان همیشه به صورت کاملا ثابت بوده و دارای بازار متعادلی است که به این جهت، عمان میتواند مقصدی مهم و جذاب برای درآمدزایی از طریق صادرات کالا در جهان باشد.
خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که کشور عمان میتواند برخلاف سایر کشورها برای ثبت شرکت در مناطق آزاد مناسب باشد که دردسر آنچنانی نداشته و بسیار راحت است. به عبارت دیگر، شما میتوانید در مناطق آزاد کشور عمان با داشتن 100 درصد سهام خارجی اقدام به ثبت شرکت نمایید.
مزایا و معایب تجارت دام زنده
مزایا
طبق مطالبی که در قسمت اول مقاله مطرح کردیم، صادرات دام زنده به کشورهای گوناگون، یکی از پردرآمدترین روشها به ویژه برای مردمان ایلام و کردستان در ایران است. به صورت کلی تجارت دام زنده به کشورهای همسایه و غیرهمسایه میتواند منبع درآمدی پرسود برای کشور ایران باشد به شرط اینکه همه نیازهای گوشتی داخل کشور به خوبی تامین و هیچ کم و کسری وجود نداشته باشد.
پس در نتیجه، صادرات دام زنده علاوه بر اینکه میتواند بر رشد اقتصادی تاثیر بگذارد، میتواند از نوسانات ارزی هم جلوگیری کند. پرورش هزاران راس دام چه سنگین چه سبک، میتواند موجب رونق بازار گوشتی ایران شود و قیمت گوشت و فرآوردههای آن را به کاهش برساند.
معایب
از آنجایی که صادرات و تجارت با دام زنده میتواند یک روش درآمدزایی پرسود برای رشد اقتصادی کشور باشد، میتواند معایب بزرگی هم به دنبال داشته باشد.
دام و حیوانات زنده از جمله محصولات صادراتی پرطرفدار هستند که همیشه ارزش بالایی برای معامله و صادرات دارند که متاسفانه در این تجارت، تعدادی از افراد سودجو به منظور کسب درآمد بیشتر، اقدام به قاچاق دام زنده سبک کرده و در نتیجه این قاچاق، راسهای سبک برای تامین گوشت مورد نیاز داخل کشور کم شده و قیمت گوشت در کشورمان ایران افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
از طرفی هم دامهایی که برای صادرات به کشورهای خارجی انتخاب میشوند، باید تحت شرایط بهداشتی خاص نگهداری شوند که متاسفانه در قاچاق دام این امر صورت نگرفته و بیماریهای مختلفی از یک کشور به کشور دیگر منتقل خواهد شد و همه افراد را مبتلا میکند. بنابراین قاچاق دام میتواند ضربه بسیار بزرگی را به وضعیت اقتصادی کشور بزند که باید جلودار این اقدام ناشایست بود.
سخن پایانی
به منظور صادرات دام زنده به کشورهای مختلف جهان، این نکته را هم باید در نظر داشت که باید کشورهایی را برای صادرات انتخاب نمود که فاصله جغرافیایی کمی با کشور مبدا داشته باشند. رعایت کردن اصول بهداشتی نگهداری دام هم از جمله مهمترین نکاتی است که به هنگام صادرات باید در نظر داشت که از انتقال بیماریهای حیوانی به انسان جلوگیری کرد.
عمان از جمله بهترین کشورهای همسایه برای صادر کردن حیوانات زنده به آن است که چون دارای ثبات اقتصادی، سیاسی و تورم بوده و میتواند یکی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاری باشد و در رشد اقتصادی کشور هم تاثیر چشمگیری داشته باشد.
صادرات دام زنده نه تنها به عمان، بلکه به کشورهای زیادی از جمله پردرآمدترین روشها است و تنها معایبی که در این عرصه به چشم میآید، قاچاق دام و حتی محصولات دیگر است که لطمه محکمی به اقتصاد کشور مبدا وارد کرده و در نتیجه نرخ تورم و محصول قاچاق شده بالا میرود.
5 شهر برتر عمان برای زندگی و کار + مزایا و معایب
عمان به دلیل داشتن طبیعت بکر، فرهنگ غنی و امنیت بالا، مقصد جذابی برای زندگی و مهاجرت است. هر شهر […]
تمامی قوانین گمرکی در کشور عمان
کشور عمان به عنوان یکی از پویاترین اقتصادهای خاورمیانه، جایگاه ویژهای در تجارت بینالمللی دارد. موقعیت جغرافیایی استراتژیک این کشور […]
مشاغل مورد نیاز در عمان
عمان، کشوری با منابع طبیعی و اقتصاد پررونق است که فرصت های شغلی متعددی را برای شهروندان و مهاجران خود فراهم می کند