صادرات به عمان – از رشد اقتصادی دبی بعدی بی بهره نمونین
صادرات به عمان نقطه عطف در زندگی شما خواهد بود اگر بتوانید در یکی از بخش های مهم فعالیت خود را آغاز نمایید. عمان یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که در سال های اخیر مرکز توجه سرمایه گذاران بزرگ قرار گرفته است. رشد صعودی اقتصاد این کشور و داشتن روابط دیپلماتیک مثبت با ابر قدرت های اقتصاد دنیا سبب شده تا این کشور در حال توسعه؛ یک شبه راه صد ساله را طی کند.
بدون شک به این فکر می کنید که ورود به دنیای صادرات به سرمایه زیاد نیاز دارد، به علاوه داشتن دانش و آگاهی لازم برای انتخاب بهترین مورد برای صادرات نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. خبر خوب این است که مجموعه های زیادی در حوزه صادرات با سرمایه گذاری شخصی فعالیت دارند که این میزان سرمایه از مشارکت های مردمی به دست می آید.
در این مجموعه ها با کمک مشارکت های خرد و کلان؛ کالاهای متعددی به عمان صادر و در نهایت اصل سرمایه به همراه سود در اختیار سرمایه داران بزرگ و کوچک قرار میگیرد. در ادامه به بررسی بیشتر بازار عمان در اقتصاد خاورمیانه خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
چرا صادرات به عمان یک سرمایه گذاری سودمند است؟
در میان کشور های خاورمیانه به ویژه در حوزه خلیج فارس، کشور های زیادی وجود دارند که سرمایه گذاری در آن ها باعث افزایش چشمگیر سرمایه شما خواهد شد؛ البته پروژه های مورد نظر نیاز به سرمایه زیادی دارند که تهیه آن گاهی از توان یک فرد خارج است. با این تفاسیر بهترین انتخاب برای سرمایه گذاری، ورود به پروژه های نوپا و در حال رشد است.
عمان به عنوان یکی از کشور های در حال توسعه در خاورمیانه شناخته می شود که به واسطه داشتن روابط سیاسی خوب با ایران، بستر ویژه ای را برای سرمایه گذاری ایرانیان فراهم نموده است. در این کشور همه چیز در حال پیشرفت و به جلو گام برداشتن هستند و هر گونه سرمایه گذاری شما پویا و جهش یافته هستند. بر اساس این توضیحات می توان گفت که هرگونه سرمایه گذاری در پروژه های موجود در این کشور سودمند خواهد بود.
مزایای صادرات به عمان
عمان کشور در حال پیشرفت است و در سال های اخیر توانسته روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را ارتقا بخشیده و پا به میدان تبادل با کشور های جهان اول بگذارد. این کشور کوچک با ایجاد فرصت های شغلی نیز شرایط را برای مهاجرت از سراسر دنیا فراهم نموده است که این امر به نوبه خود قابل شگفتی و تعجب است.
علاوه بر جذب مهاجران، این کشور در زمینه جذب سرمایه های کلان نیز دستاوردهای بسیاری داشته به گونه ای که سرمایه گذاران اروپایی، آمریکایی و آسیای شرقی برای راه اندازی پروژه های بزرگ و کوچک در این کشور با هم در رقابت هستند. یکی از روش های منحصر بفرد سرمایه گذاری، صادرات به عمان است. در واقع از این طریق شما می توانید سرمایه ی خود را در یک معامله ساده به چندین برابر تبدیل نمایید. از مهمترین مزایای صادرات به عمان می توان موارد زیر را نام برد:
بازار متنوع و بزرگ: بدون شک اولین شانس و مزیت شما برای صادرات هر محصولی به عمان این است که از مزیت داشتن یک بازار بزرگ برای فروش کالای خود بهره مند هستید. وجود بازار بزرگ در عمان باعث می شود تا صادر کنندگان بتوانند مشتریان بیشتری را ملاقات و کالای خود را به آن ها معرفی کنند.
با توجه به چند ملیتی بودن افراد ساکن در عمان، موقعیتی ایجاد شده تا شما بتوانید مناسب با نیاز بازار اقلامی را برای مشتریان عرب یا غیر عرب خود تهیه و به بازار عرضه نمایید. تنوع جوامع بین المللی در عمان راه را برای خرید فروش اقلام متفاوت باز می کند و با این حساب می توان از مزیت مشتریان متنوع با سلیقه های متفاوت بهره مند شوید.
رشد اقتصادی: رشد چشمگیر و فزاینده عمان در سال های اخیر اعتبار این کشور را در سطح بین المللی افزایش داده است. تبادلات گسترده با کشور های جهان اول سبب شده تا در بازار های جهانی به نامی آشنا تبدل شود، همین امر منجر به افزایش میزان تقاضای اقلام خارجی در بازار های داخلی نیز شده است. ورود سرمایه های خارجی به واسطه واردات اقلام متنوع خارجی سبب افزایش میزان خرید و فروش و گردش پول در بازار می شود، این اقدامات دومینو وارد عمان را به یک بازار بزرگ مصرف کننده می کند.
آزادی در تجارت: چرا عمان تبدیل به یک بازار مصرف کننده جهانی شده و همانند یک آهنربای بزرگ؛ تمام سرمایه صادرکنندگان را جذب می کند؟ در پاسخ به این سوال می توان به آزادی های تجاری برای صادرکنندگان اشاره کرد. در واقع عمان با عضویت در توافقات تجاری منطقه ای و عضویت در سازمان تجارت جهانی به سادگی به بازارهای جهانی دسترسی دارد. وجود این عضویت ها به صادرکنندگان کمک می کند تا با خیال راحت بتوانند اقلام خود را به صورت آزاد به عمان ارسال کنند.
صادرات به عمان چه چالش هایی به همراه دارد؟
با وجود مزایای فوق العاده ای که صادرات عمان برای صادرکنندگان به همراه دارد، در برخی موارد نیز چالش هایی پیش روی آن ها قرار میگیرد که از مهم ترین آن ها می توان موارد زیر را نام برد:
نبود زیرساخت های مناسب: عمان کشور در حال رشد و توسعه است و همواره پیشرفت های زیادی داشته اما راه طولانی در پیش دارد. یکی از چالش های بزرگی که صادرکنندگان در صادرات به عمان دارند، نبود زیرساخت های تجاری مناسب است. در کشور های همسایه مانند امارات متحده عربی، به خوبی می توان پیشرفته بودن تجهیزات حمل و نقل در بنادر را مشاهده کرد که نقطه عطف در جذب مشتریان هستند.
با این حال نبود تجهیزات مناسب باعث شده تا مدت زمان بارگیری و حمل و نقل کالا در بنادر افزایش پیدا کند و در نهایت منجر به افزایش هزینه برای صادرکنندگان شود. علاوه بر بنادر، جاده های روستایی در کشور عمان کیفیت مناسب و مطلوب برای حمل بار را ندارند. بر اساس آمار دریافتی، اغلب تصادف ماشین های باری در کشور عمان در مناطق روستایی رخ می دهد.
علاوه بر راه های حمل و نقل، عدم وجود انبار های مجهز و مدرن چالش دیگری است که صادرکنندگان با آن همراه هستند. این چالش تاثیرات منفی بر میزان صادرات به عمان خواهد داشت چرا که صادر کنندگان را در تصمیم خود مردد می کند. در واقع صادر کنندگان از خراب شدن و از بین رفتن کالای صادراتی به دلیل نبود انبار های مناسب و مجهز واهمه دارند.
بازار رقابتی: عمان کشور در حال توسعه و پیشرفت است که به واسطه نوپا بودن توجهات زیادی را به خود جلب می نماید. با این وجود صادرکنندگان و صاحبان سرمایه سعی می کنند با حفظ بازار فروش خود در دیگر کشور های جهان؛ سرمایه خود را نیز حفظ کنند. بدون شک اعتبار بازار های چین، ترکیه، هند و … به نسبت بازار های بزرگ در عمان خیلی بیشتر است و همین امر منجر به ایجاد یک بازار رقابتی خواهد شد. کشور های مذکور در تلاش برای ماندن مشتری هستند، اما در مقابل کشور عمان وجود دارد که بستری جهانی برای عرضه کالا به شمار می آید.
بوروکراسی پیشرفته: این چالش بیشتر عملکرد صادرکنندگان ایرانی تحت الشعاع قرار می دهد چرا که برای انجام هرگونه صادرات می بایست مراحل متعددی را پشت سر بگذارند. این افراد برای هر گونه صادرات کالای مختلف، می بایست از ادارات متعدد مانند گمرک، سازمان غذا و دارو، وزارت کشاورزی و … مجوز دریافت نمایند.
با توجه به سرعت پیشرفت عمان در دنیای اقتصاد و سیاست، معیار ها و قوانین در گمرک این کشور مدام در حال آپدیت هستند. این تغیرات چالش دیگری برای صادرکنندگان ایرانی است زیرا علاوه بر قوانین داخلی باید مدام به دنبال جدیدترین آپدیت قوانین عمان نیز باشند تا صادرات بی دردسر داشته باشند. به خاطر داشته باشید که هر گونه عدم توجه به قوانین کشور مقصد منجر به توقیف کالا و جریمه های کلان خواهد شد.
چه کالایی به عمان صادر می شود؟
ایران یکی از بزرگترین صادر کنندگان انواع کالا اعم از مواد خوراکی و غیر خوراکی به کشور عمان است. در واقع صادرات به عمان طیف گسترده ای از کالا را شامل می شود که از مهم ترین آن ها می توان به صادرات مربوط به فلزاتی همچون آهن و فولاد اشاره کرد. زغال سنگ و دیگر سوخت های فسیلی به همراه مصالح ساختمانی مانند گچ، خاک، سنگ آهک، سیمان از دیگر کالای پرسود به شمار می آیند.
در میان مواد خوراکی که به عمان صادر می شود می توان انواع میوه و مرکبات، غلات، سبزیجات، سیب زمینی، محصولات روغنی و اقلامی همچون توتون و تنباکو را نام برد که حجم زیادی از صادرات را به خود اختصاص داده اند.
با وجود این که عمان یک کشور در حال پیشرفت است و روابط دیپلماتیک خوبی با سایر کشور های منطقه و قدرت های اول جهانی دارد، اما همچنان سرعت موتور پیشرفت آن به اندازه ای نیست که بتواند یک اقتصاد کاملا مستقل داشته باشد. همین ضعف صنعتی سبب شده که این کشور اغلب کالای ضروری خانگی مانند انواع ظروف سرامیکی، کالای خواب، مبلمان، صنایع دستی و … را از ایران وارد کند. این یک فرصت طلایی برای تولیدکنندگان داخلی است که بتوانند سود زیادی را از صادرات کالای مختلف به دست آورند.
ساده ترین روش های صادرات به عمان
صنعتگران و تولید کنندگانی که تازه به این عرصه پا گذاشته اند و اطلاعات چندانی درباره چگونگی صادرات ندارند، می توانند با دنبال کردن ما ساده ترین روش های صادرات به عمان را فراگیرند. این روش ها به نوعی دور زدن موانع و مشکلات پیش رو هستند که به ساده ترین شکل ممکن انجام می شوند، از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
همکاری با شرکت های واسطه: در این روش صنعتگران ایرانی می توانند از نفوذ شرکت های واسطه در عمان استفاده کنند و تا فرآیند بازاریابی و مشتری یابی را به شکل غیر حضوری انجام دهند. علاوه بر این فرآیند صادرات و عملیات گمرک و دریافت کالا توسط آن ها به عنوان یک شخص حقیقی صورت گیرد.
حضور در نمایشگاه ها: همه ساله نمایشگاه های بین المللی در کشور عمان برگزار می شود که طی آن اقلام و کالای متفاوتی به فروش می رسند. با حضور در این نمایشگاه می توانید با حال و هوای بازار های داخلی عمان و میزان عرضه و تقاضای هر کالا آشنا شوید.
آشنایی با استانداردها: چگونه می توان بازار های داخلی یک کشور خارجی را صاحب شد؛ زمانی که با استاندارد های مورد تایید آن بازار آشنایی کامل پیدا کرد. زمانی که کلیه محصولات تولید شده توسط یک مجموعه ایرانی کلیه استاندارد های کیفی و ایمنی مورد تایید کشور عمان را داشته باشد، به خوبی می تواند جایگزین کالای داخلی شود. عدم توجه به این نکته خسارات زیادی به همراه خواهد داشت چرا که علاوه بر فروش نرفتن کالا، باعث برگشت یا توقیف بار نیز خواهد شد.
جمع بندی
عمان یکی از کشور های در حال توسعه در حوزه خلیج فارس است که از راه آبی با ایران مرز مشترک دارد. با این شرایط عمان بستری مناسب برای تبدیل شدن به بازار تولید کنندگان ایرانی خواهد بود و اگر بتوان همگام با استاندارد های کیفی و ایمنی آن گام برداشت می توان این کشور را به بازار پر سود برای تولیدکنندگان ایرانی تبدیل نمود.
به عنوان یک تولید کننده تازه کار یا صنعتگری که اطلاعات زیادی درباره چگونگی صادرات به عمان ندارد، پیشنهاد می کنیم با کارشناسان ما در مجموعه عمان تجارت در ارتباط باشید تا بتوانید اطلاعات کافی در این زمینه را به دست آورید.
صفر تا صد واردات خودرو گذر موقت از عمان
واردات برخی از خودروهای خارجی به کشور از سال 97 تا 1401 ممنوع بوده و افراد اجازه وارد کردن خودرو […]
صادرات محصولات غذایی فرآوری شده به عمان
آیا صادرات محصولات غذایی فرآوری شده به عمان می تواند در لیست پر سود ترین فرصت های تجاری برای تولیدکنندگان […]
همه چیز در مورد اقتصاد عمان
عمان در حاشیه خلیج فارس واقع شده و از نگینهای اقتصادی منطقه شناخته می شود که اقتصاد آن به شدت […]