صادرات خشکبار به عمان - عمان تجارت
عمان تجارت
منو موبایل

عمان تجارت

صادرات خشکبار به عمان

یکی از پرسودترین حوزه های تجاری که تجار ایرانی در آن به فعالیت می پردازند صادرات خشکبار به عمان است. این کشور همسایه جنوبی ایران بوده و روابط تجاری و سیاسی خوبی با کشور ما دارد و همین موضوع موجب افزایش صادرات از ایران به آن شده است.

فهرست مطالب

یکی از تجارت های پرسود که این روزها توجه بسیاری از تجار ایرانی را به خود جلب کرده است می توان به تجارت خشکبار به عمان اشاره کرد که مزایای بسیاری را برای تجار به همراه دارد و لازم است که افراد قبل از هرگونه اقدامی در این باره اطلاعات خود را افزاسش دهند تا از بروز مشکلات احتمالی که در آینده ممکن است برای آن ها به وجود آید جلوگیری کنند.

ما در این نوشتار در تلاش هستیم اطلاعاتی را در ارتباط با صادرات خشکبار به عمان با شما کاربران عزیز در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.

برای آن که بتوانید صادرات موفقی داشته باشید لازم است که از قوانین و شرایط صادرات به این کشور اطلاع داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که محصول موردنظر شما سازگاری بالایی با استانداردهای مربوطه دارد.

ویدیو بسته بندی و قیمت خشکبار در عمان

حال اگر شما نیز قصد تجارت و صادرات خشکبار به عمان را دارید اما از وضعیت و پتانسیل های صادراتی این محصول به عمان آشنا نیستید در ادامه با ما همراه باشید تا یک راهنمایی جامع و کامل از نکات مهم این حیطه را در اختیارتان قرار دهیم.

 اطلاعاتی در ارتباط با کشور عمان

کشور عمان از همسایه های جنوبی کشور ما به شمار می آید که از طریق دریای عمان با همدیگر مرز مشترکی دارند، پایتخت این کشور سلطان نشین شهر مسقط می باشد و با توجه به تحقیقات آماری که در این زمینه در سال 2023 انجام شده است بسیاری از ساکنین آن عرب و مسلمان هستند و اگر بخواهیم از لحاظ جغرافیایی آن را مورد ارزیابی قرار دهیم لازم است که بدانید این کشور در شرق جزیره عربستان ‏قرار گرفته است و از جنوب با کشور یمن و از غرب با امارات و عربستان همسایه است، این کشور از ‏شرق به دریای عرب و از شما به دریای عمان منتهی می شود، موقعیت جغرافیایی این کشور موجب شده ‏است که صادرات و واردات در آن رونق بسیاری داشته باشد.‏ لازم به ذکر است که بیشتر امور تجاری این کشور از طریق بندر دقم، بند سلطان قابوس، بندر صلاله، بندر خصب، بند صحار و غیره انجام می گیرد.

وضعیت-صادرات-خشکبار-به-عمان-در-سال-های-گذشته

وضعیت صادرات خشکبار به عمان در سال های گذشته

ایران یکی از کشورهای پیشرو در تولید میوه‌های خشک از جمله بادام، گردو و پسته است و هر سال حجم زیادی از این محصولات به کشورهای خارجی مثل عمان صادر می‌شود. خشکبارهای ایرانی در بازار عمان با استقبال زیادی روبرو شده و این موضوع به رونق صادرات خشکبار به عمان در چند دهه اخیر کمک کرده است.

عمان با واردات خشکبار به ارزش 500 میلیون دلار، در رتبه 48 جهانی قرار دارد، در حالی که از نظر جمعیت در رتبه 126 جهانی است. این اختلاف بزرگ نشان‌دهنده تقاضای بالا و نیاز زیاد عمان به واردات خشکبار است. با وجود جمعیت کمتر نسبت به بسیاری از کشورها، عمان به شدت به واردات خشکبار وابسته است و این موضوع تأثیر قابل توجهی بر رتبه جهانی آن در این حوزه دارد.

در حال حاضر، کشورهای هند، لبنان، مصر، یمن و امارات در صدر فهرست صادرکنندگان خشکبار به عمان قرار دارند و بیشترین میزان صادرات خشکبار به این کشور از آن‌هاست. در میان کشورهایی که خشکبار به عمان صادر می‌کنند، ایران در رتبه هفتم قرار دارد.

با توجه به این که شرایط حمل و نقل دریایی کالا به عمان از ایران بسیار مطلوب است، تاجران می‌توانند بدون نگرانی در مورد نحوه انتقال کالا به مقصد، خشکبارهای تولیدی خود را از طریق برخی بنادر به عمان ارسال کنند.

با توجه به مناسب بودن شرایط حمل و نقل دریایی از ایران به عمان، بازرگانان می‌توانند بدون نگرانی درباره نحوه انتقال کالا به مقصد، خشکبارهای تولیدی خود را از طریق برخی بنادر به عمان ارسال کنند.

به دلیل افزایش قیمت خشکبار در بازار داخلی ایران، مصرف این محصولات در سال‌های اخیر در کشور کاهش یافته است. بنابراین، توسعه پتانسیل‌های صادراتی خشکبار به عمان و دیگر کشورهای تقاضاکننده می‌تواند باعث افزایش بهره‌وری در تولید این محصولات شود.

بنادر-صادراتی-خشکبار-از-ایران-عمان

بنادر صادراتی خشکبار از ایران عمان

در بخش بالا به راحت بودن ترازیت خشکبارهای صادراتی از طریق برخی بنادر ایران به عمان اشاره ای داشتیم اما اسامی این بنادر را ذکر نکردیم. در این قسمت جهت کمک هرچه بشتر به شما علاقه مندان به تجارت، به معرفی این بنادر پرداخته ایم.

بندرعباس و بند جاسک بهترین بنادر وارداتی و صادراتی میان عمان و ایران هستند. این دو بندر با بندر خسب در استان مسندم عمان مجاور می باشند و به همین جهت است که بیشترین درصد ارسال خشکبار و سایر بارها به عمان را به خود اختصاص داده اند.

خشکبارهای صادراتی با کشتی های باری و یا به صورت ته لنجی از طریق یکی از این دو بندر به بندر خسب انتقال داده شده و سپس با استفاده از کامیون ها از این بندر به پایتخت عمان یعنی مسقط حمل می شوند.

کشورهای لبنان، یمن، هند، امارات، مصر از صادرکننده های خشبکار عمان به شمار می آیند و کشور ما در رده هفتم این جایگاه قرار دارد. لازم است که بدانید در سال های اخیر با توجه به افزایش ناگهانی قیمت خشکبار در داخل کشور بسیاری از تجار اقدام به صادر کردن آن به عمان و دیگر کشورهای همسایه کرده اند که سود آوری بسیاری را برای آن ها به همراه دارد

قیمت خشکبار در عمان

نوع خشکبار قیمت
زردآلو خشک ایران (500 گرم)
2.160 OMR
کشمش سیاه ایران (1 کیلوگرم)
2.040 OMR
کشمش طلایی ایران (500 گرم)
0.960 OMR
پسته فاندوکی ایران (500 گرم)
3.300 OMR
مغز پسته ایران (500 گرم)
OMR 5.880
خلال پسته ایران (500 گرم)
OMR 8.340
خرما خشک (1 کیلوگرم)
OMR 1.730
گردو (500)
OMR 3.060

+ اختلاف قیمت و حاشیه سود مناسب با توجه به نرخ ارز

+ پتانسیل بالا انواع میوه های خشک خاص در عمان

+ اسناد کلیدی شامل گواهی مبدا، گواهی بهداشت گیاهی، فاکتور تجاری، لیست بسته بندی و بارنامه

– بسته بندی های بسیار با کیفیت رقبا در بازار عمان

– چالش های لجستیکی و تحویل به موقع به بازار عمان

ستاره
چگونگی-صادرات-خشکبار-از-ایران-به-عمان

چگونگی صادرات خشکبار از ایران به عمان

صادرات هر کالایی مستلزم رویه های پیچیده و برنامه ریزی دقیق است. برای موفقیت شما در این حوزه مهم، در این بخش گام های اساسی برای صادرات موفقیت آمیز خشکبار از ایران، به عمان، کشور همسایه با تقاضای فزاینده برای میوه های خشک مغذی و خوش طعم را تشریح داده ایم.

درک فرآیند صادرات برای کارآفرینان و مشاغلی که به دنبال گسترش دامنه بازار خود و سرمایه گذاری در صنعت غذایی پر رونق در منطقه خاورمیانه هستند، بسیار مهم است.

گام های مهم صادرات عبارت اند از:

1. تحقیقات بازار و انتخاب محصول

قبل از غوطه ور شدن در سرمایه گذاری صادراتی، تحقیقات کامل بازار بسیار مهم است. انواع میوه های خشک خاص را که دارای پتانسیل در بازار عمان هستند، شناسایی کنید. فاکتورهایی مانند قیمت، کیفیت، طعم و بسته بندی در انتخاب محصول، ملاحظات حیاتی هستند. مصرف کنندگان هدف و ترجیحات آنها را تعیین کنید تا محصول خود را مطابق با آن تنظیم کنید. ارتباط با توزیع‌کنندگان محلی یا انجام نظرسنجی‌ها می‌تواند بینش ارزشمندی در مورد بازار عمان و صنعت میوه‌های خشک آن ارائه دهد.

2. مطابقت قانونی و مستندات

برای اطمینان از فرآیند صادرات بی‌وقفه، با رویه‌های قانونی و مقررات حاکم بر تجارت بین‌المللی ایران و عمان آشنا شوید. مجوزها و گواهی های مورد نیاز هر دو کشور را دریافت کنید. اسناد کلیدی شامل گواهی مبدا، گواهی بهداشت گیاهی، فاکتور تجاری، لیست بسته بندی و بارنامه می باشد. همکاری با یک باربری قابل اعتماد یا متخصص تجارت بین‌الملل می‌تواند از رعایت کلیه الزامات قانونی اطمینان حاصل کرده و جریان روان کالا را تسهیل کند.

3. بسته بندی و برچسب گذاری

بسته‌بندی و برچسب‌گذاری مناسب در جذب مشتریان و رعایت استانداردهای بین‌المللی اهمیت زیادی دارد. استفاده از مواد بسته‌بندی باکیفیت و ضد دستکاری، به حفظ تازگی و کیفیت میوه‌های خشک در حین حمل و نقل کمک می‌کند. برچسب‌ها باید شامل اطلاعات دقیق از جمله مواد تشکیل‌دهنده، حقایق تغذیه‌ای و دستورالعمل‌های نگهداری باشند. این امر به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا انتخاب آگاهانه‌تری داشته باشند و همچنین با رعایت استانداردهای بین‌المللی و الزامات برچسب‌گذاری، اعتماد مصرف‌کنندگان عمانی جلب شده و مقررات واردات به درستی رعایت می‌شود.

4. حمل و نقل و تدارکات

تعیین مناسب ترین روش حمل و نقل برای صادرات میوه خشک از ایران به عمان بسیار مهم است. در حالی که حمل و نقل هوایی سرعت را ارائه می دهد، می تواند در مقایسه با حمل و نقل دریایی گران تر باشد. مزایا و معایب هر گزینه را بر اساس فسادپذیری میوه های خشک و محدودیت های بودجه ای خود ارزیابی کنید. همکاری با یک شرکت حمل و نقل قابل اعتماد یا حمل و نقل بار آشنا به مسیر تجاری ایران-عمان می تواند چالش های لجستیکی را به حداقل برساند و تحویل به موقع به بازار عمان را تضمین کند.

مقاله مرتبط

صادرات چای به عمان

پرسود-ترین-خشکبار-ایران-برای-صادرات

پرسود ترین خشکبار ایران برای صادرات

صادرات خشکبار به عمان یکی از تجارت‌های پرمنفعت به حساب می‌آید و دلیل آن، کیفیت بالای محصولات داخلی است که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده و مزایای متعددی برای بازرگانان ما به همراه داشته است. بدون شک می‌توان گفت که تجارت خشکبار، پس از نفت، از مهم‌ترین صادرات کشور محسوب می‌شود. با توجه به آمارهای موجود، کشور ما در زمره برترین کشورهای صادرکننده خشکبار در جهان قرار گرفته و بسیاری از تاجران توانسته‌اند از این راه به سود زیادی دست یابند و به بهترین نحو ممکن نیاز بازار جهانی به خشکبار را تامین کنند.

خشکبار شامل تنوع زیادی است و همین موضوع شناسایی پرسودترین نوع خشکبار ایران را برای مردم دشوار کرده است. در لیست‌های منتشر شده، برخی از خشکبارها ظرفیت بالایی برای صادرات دارند که باعث می‌شود بسیار سودآور باشند و کشورهای مختلف از شرق آسیا تا اروپا خواهان آن‌ها باشند.

میوه‌های خشک، خرما، کشمش و انجیر از جمله خشکبارهای پرمنفعت برای صادرات محسوب می‌شوند. باید دقت کرد که در صادرات این محصولات، به نیازهای کشورهای واردکننده هم توجه شود.

صادرات-کشمش-به-عمان

صادرات کشمش به عمان

کشور ما یکی از برترین کشورهای تولیدکننده انگور و کشمش در جهان به شمار می آید که توانسته است با تولید محصولات باکیفیت رتبه بالایی را در صادرات این محصول به دست آورده است و به جرات می توان گفت صادرات کشمش در کشور ما رونق بسیاری دارد، کشور ما بیش از 100 مدل کشمش به کشورهایی چون عراق، امارات، ترکیه و عمان صادر می کند و توانسته است به شکل موثری به رونق ارزآوری کمک بسیاری کند.

به طور میانگین بیش از 70 درصد صادرات کشمش کشور از طریق آذربایجان صورت می گیرد و آمار مربوطه در سال 1402 منتشر شده است ایران سالانه بیش از 50 هزار تن کشمش مرغوب و بسته بندی شده را به کشورهای مختلف صادر می کند.

انواع-کشمش-صادراتی

انواع کشمش صادراتی

همان طور که در جریان هستید در کشور ما انگورهای مختلفی کاشته می شوند و همین امر موجب شده است کشمش های متنوعی تولید و به بازار عرضه شود که کیفیت بسیار بالایی دارند. کشمش های تولید شده هر کدام روش های خشک کردن متنوعی را دارند. کشمش های موجود در بازار را معمولا به موارد زیر دسته بندی می کنند که هر کدام از آن ها موارد مختلفی را دارند.

  • کشمش سبز و قلمی که حالتی کشیده دارند.
  • کشمش انگوری که رنگی زرد دارند و معمولا آن را با نام کشمش پلویی با کالیفرنیایی می شناسند.
  • کشمش تیزابی در دو مدل گوگردی و بدون گوگرد تهیه می شود( همانند کشمش آفتابی و تیفی)
  • کشمش مویز

بهتر است که بدانید اغلب کشورهای خاورمیانه و اروپایی خواستار کشمش بدون هسته هستند.

لازم است که بدانید در صورتی که کشمش را به صورت فله ای صادر کنید سود حاصله بسیار ناچیز است این در حالی است که اگر بسته بندی کشمش شیک تر باشد و در وزن های مختلفی بسته بندی شوند طرفداران بسیاری دارد.

صادرات کشمش به عمان خود قوانین و مقرارات خاصی دارد که لازم است در ارتباط با آن اطلاعات لازم را داشته باشید و لازم است که بدانید سخت گیری های بسیاری در این خصوص انجام شده است.

کشمش های صادراتی را بسته به کیفیتی که دارند معمولا به سه درجه AAA-A-AA دسته بندی می کنند و لازم است که تولید کننده به کیفیت آن توجه بسیاری داشته باشد.

برای نگهداری کشمش لازم است که از مواد نگهدارنده چون تیزاب استفاده شود، این ماده کمک می کند کشمش ها با مرور زمان فاسد نشوند و کیفیت خود را حفظ کنند؛ همچنین کارتونی که برای بسته بندی استفاده می شود باید 5 لایه باشد و با پلاستیک های مخصوصی فشرده شوند تا در طول ارسال همچنان محکم و آکبند باقی بمانند.

صادرات-میوه-خشک-به-عمان

صادرات میوه خشک به عمان

میوه خشک از دیگر کالاهایی است که صادرات آن این روزها رونق بسیاری پیدا کرده است و می توان گفت که بیش از 013/0% از گل تجارت جهان را به خود اختصاص داده است و در میان کشورهای دنیا ایران، آمریکا، تایلند، ترکیه، آلمان توانسته اند در این میان نظر بسیاری از مشتریان را به خود جلب کرده است و در سال 2020 توانسته است بیش از 950 میلیون دلار را به خود اختصاص دهد.

همان طور که در سطرهای بالا اشاره کردیم یکی از دلایل محبوبیت تجار ایرانی به صادرات عمان می توان به راه های ارتباطی آن اشاره کرد که سبب شده است بدون دردسر محصول خود را به این کشور صادر کنند. کشور عمان و مردم ما ذائقه غذایی مشترکی دارند و همین امر سبب شده است که این کشور مبادلات تجاری بسیاری را با کشور ما داشته باشد و یکی از واردات آن که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است می توان به میوه خشک اشاره کرد که شامل توت خشک، برگه زردآلو، برگه آلو، انجیرخشک، پرتقال، سیب، نارگیل، آناناس و غیره می باشد.

صادرات-پسته-به-عمان

صادرات پسته به عمان

با توجه به کیفیت بالای پسته ایران، صادرات آن در چندسال اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرده است و و طرفداران بسیاری را از آن خود کرده است.

پسته هایی که به کشور عمان صادر می شوند معمولا در مزه و طعم های مختلفی تولید و ارسال می گردند.

لازم است که بدانید کشور عمان یکی از طرفدارهای پروپاقرص پسته ایرانی می باشد و دلیل این امر را می توان دو عامل دانست اول آن که از آن برای مصرف داخلی استفاده کند و دوم آن که مجددا آن را به کشورهای دیگری صادر کتد.

این محصولات در بسته بندی های شیک و اندازه های مختلف در دسترس هستند و معمولا از کشور ما به صورت فله ای و در کیسه های 50 و 20 کیلیویی صادر می شوند و در کشور مبدا آن را در بسته های کوچک و با برندهای مخصوصی به کشورهای مختلفی از قبیل هند، پاکستان، کانادا، کشورهای آفریقایی صادر می کنند.

مجوزهای لازم برای صادرات خشکبار به عمان

صادرات خشکبار به کشورهای خارجی از جمله عمان سختی های خاص خود را دارد و می تواند چالش های بسیاری را برای افراد به همراه داشته باشد و می توان گفت یکی از موضوعات مهم در زمان صادرات به شمار می آید از این رو توجه به آن اهمیت بسیاری دارد. ما در ادامه شما را با قوانین و مقرراتی که برای صادرات لازم است بدانید آشنا خواهیم کرد.

برای صادرات مواد غذایی از جمله خشکبار لازم است که به استانداردهای چون سیب سلامت، کیفیت و تاییدیه آن توجه داشته باشید و حتما برگه سلامت محصول را دریافت کنید.

برای صادرات برخی از خشکبار از جمله بادام با توجه به مسئله میاک و توکسین لازم است برای حفاظت از آن از اقدامات مهمی انجام دهید.

به میزان رطوبت و اندازه مواد و همچنین مواد نگهداره آن توجه داشته باشید تا خراب نشوند.

حتما گواهی امنیت غذایی را دریافت کنید که از رایج ترین این گواهی ها می توان به BRC/FSSC22000/ IFS اشاره کرد.

هر کشور برای صادرات قوانین مخصوص به خود را دارد و لازم است شما پیش از هرگونه اقدامی اطلاعات لازم را در این باره به دست بیاورید.

سخن پایانی

صادرات خشکبار به عمان یکی از تجارت های پرسود در میان بسیاری از تجار ایرانی شناخته شده است و همین امر موجب شده است اقلام مختلفی از قبیل خشکبار به این کشور صادر شوند.

شما کاربران عزیز می توانید جهت اطلاعات بیشتر در خصوص صادرات خشکبار به این کشور با کارشناسان ما در عمان تجارت در ارتباط باشید و اطلاعات لازم را در این باره به دست بیاورید.

قیمت خشکبار در بازار عمان

مطالب مرتبط
صادرات-چای-به-عمان

صادرات چای به عمان

صادرات چای به عنوان یکی از مهم ترین کالای تولید داخلی، تاثیر بسزایی در افزایش در آمد خارجی کشور دارد. […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده
صادرات-عرقیجات-به-عمان

صادرات عرقیجات به عمان

ایران سابقه ای غنی در صادرات محصولات کشاورزی مختلف به کشورهای جهان از جمله عمان دارد. یکی از پرطرفدارترین اقلام […]

11 دقیقه مطالعه مشاهده
صادرات-قارچ-به-عمان

صادرات قارچ به عمان

این روزها با توجه به روابط اقتصادی و بین المللی خوبی که کشور عمان با کشور ما دارد صادارات به […]

14 دقیقه مطالعه مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *